Merülj el az adatokban!

Sokszor nehéz látni a teljes képet, még akkor is, mikor szükség lenne rá. Azon vagyunk, hogy ismertessük veletek a legújabb ifjúsági munkát érintő kutatások eredményeit és saját kutatásokkal pótoljuk a hiányokat!


Kutatásaink

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi a helyzet az ifimunkában itthon – ezért is készítünk kutatásokat, hogy a kontextust jobban megismerve közelebb kerülhessünk a problémák megoldásaihoz.

Adathalmaz

Itt mindenféle érdekes kutatást találsz, amik szerintünk segíthetnek az ifimunka során, hogy jobb képet kaphass az ifisekről és a világról, amiben élünk.

Kamaszpercek – kutatás

Lehet már rájöttetek, hogy odavagyunk a kutatásokért, főleg azokért, amik kamaszokról szólnak. Ifivezetőkként, tinédzserek közt szolgálókként nagyon fontosnak tartjuk, hogy ismerjük azokat, akikkel dolgozunk- tudjuk mivel küzdenek, miben vannak, miben kell segítenünk őket.

Mivel küzdenek a tinik?

A 2019-es IVK-n, márciusban, megkérdeztük a résztvevőket két fontos dologról: 1. Szerinted mivel küzdenek manapság leginkább a tinik?2. Milyen téma érdekel téged ifivezetőként?

Klímaszorongás és öko-gyász

A klímaváltozás, klímakatasztrófa, ökológiai krízis fogalmakra már-már kezdünk immunissá válni, mert annyira elárasztottak minket ezekkel a hírekkel az utóbbi időben. Azonban a fiatalokkal való munkánk során sokszor szembesülünk azzal, hogy a kamaszokat mennyire foglalkoztatja, szorongatja, sőt rémiszti a klíma téma.

Az ifivezető feladatai

Íme egy diagram, hogy mit várnak tőlünk és amúgy a valóságban mit is csinálunk. Ha túl sok szakmai cikket olvastál már, akkor állj meg nevetni egy pillanatra…. 🙂

Ne szorongj túl sokat a számokon

Sokszor a számokkal mérjük, hogy mennyire áldott vagy eredményes a szolgálatunk. Ez oda vezet, hogy nem azokra koncentrálunk, akik jelen vannak, hanem akik távol maradtak. Alább egy rövid kutatás minden ifi munkás megnyugtatására… 🙂

Mi érdekli az ifivezetőket?

2015 októberében a Jerusalem Trust és a Youthscape összefogásában 400 ifjúsági szolgálót (önkéntest és fizetett munkatársat) kérdeztek meg arról, hogy egy képzés keretében mi az, ami a leginkább érdekelné őket.

Mennyire fontos az ifimunka ma Magyarországon?

A Károli Gáspár Református Egyetem telefonos lekérdezést végzett az MRE címtárában szereplő gyülekezetekből véletlen mintavétellel kiválasztott 400 gyülekezet körében 2014-ben.

Budapest ifijei számokban

A cím kicsit túlzás, de mindenesetre érdekes adatokra bukkantam abban az egyházmegyében, ahol én is szolgálok.