Budapest ifijei számokban

A cím kicsit túlzás, de mindenesetre érdekes adatokra bukkantam abban az egyházmegyében, ahol én is szolgálok.

Összesen 29 gyülekezet van abban az egyházmegyében, ami a mi felekezetünkben fél Budapestet fedi le. Örömteli tény, hogy hetente 652 fiatal jár valamilyen ifi alkalmakra és a nyári táborokban több, mint 750-en is részt vesznek. Persze lehet erre azt mondani, hogy oké, de mennyi fiatal van összesen Budapesten. És tényleg. De öröm, hogy ennyien is találkozhatunk akár, ennyien is dicsőíthetjük Istent. Ráadásul külön öröm a számomra, hogy ebben a 29 gyülekezetben 50 IFI csoport működik 23 egyházközségben, akiket több, mint 50%-ban laikusok (is) vezetnek. Ez már azért is lényeges, mert akkor számukra is segítség lehet ez az oldal 🙂 Reméljük kedves olvasó, te egy vagy közülük.

Átlagosan 12 fő jár egy közösségbe, ami érdekes, mert a táborokban ennél többen vesznek részt, persze ez már csak így van mindenhol….
Ha már táborok… 18 gyülekezet szervezésében 37 tábor van egy nyáron, átlagosan 13 résztvevővel. Kérdés: nem lenne érdemes akkor inkább kevesebb tábor, több találkozással, összevonássokkal, ami kevesebb energiát is igényelne összességében? Így még meg is ismerné egymást ez a sok fiatal…. 🙂 Ergo az ötletem, hogy a gyülekezetek fogjanak össze és közösen szervezzenek IFI tábort, még akkor is, ha az övéké önmagában überkirály….

Nem akarom azokkal a számokkal zárni, hogy mennyi helyen nem folyik semmilyen (azaz 0) IFI munka, így inkább azzal zárom, hogy de jó lenne további laikus vezetőket képezni, keresni, találni, beszélgetni velük és buzdítani őket.

Ha találsz egyet, feltétlenül szólj neki erről a blogról és buzdítsd a szolgálatra! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.