Kész ifióravázlatok

Nincs időd készülni? Vagy nem igazán tudod, hogyan is kellene? Szükséged lenne adott témában egy példára? Összeszedtem az általam ismert és számomra nagyon jól hasznosítható honlapokat, ahol összesen 131 ifi óravázlat közül válogathatsz.

Van néha, hogy az adott alkalom előtt nagyon el vagyunk havazva, vagy a készülés menetében elakadtunk, de már nincs elég idő. Ilyenkor van szükségünk instant megoldásokra, kész óravázlatokra, amiket mások azért raktak fel, hogy mi élhessünk velük. Saját tapasztalat, hogy semmi sem jobb, mint, ha mi időt szánunk a felkészülésre, ismerve a saját közösségünket, de van amikor erre nincs lehetőségünk. Ismerve az ifimunkásokat – és tudva, hogy sok lelkes laikus is szolgál ezen a remek területen – tudom, hogy szükség van egy gyorsan használható link gyűjteményre is, így most ezzel segítelek titeket.  Íme egy személyes lista, az általam ajánlott óravázlatok közül:

Apcsel 29 

Azon túl, hogy rengeteg minőségi szakmai cikket fordítottak le, még 43 remek ifi óravázlattal is elláttak minket. Nagyon kedves és alapos vezetőjük van, ez az óravázlatok kidolgozottságán, részletességén is látszik. Sok játékötlet, interaktivitási, beszélgetési lehetőség van a vázlatokban és erőssége, hogy nagyon biblia centrikus megközelítésű a leírás.

Krisz

Valamiért a 40 körüli számokat kedveli az összes óravázlat oldal, mert a Krisz oldalán is 43 kész anyag vár minket. Sok tematikus óravázlat várja itt, hogy rátalálj. Önismerettől elkezdve, imaformákon át, egészen a várakozás és kísértés témájáig. A feltett vázlatoknak következetes struktúrája van, ami abban is segít, hogy miként készüljünk alapvetően egy adott időkereten belül.

Firesz

Egy teljes aloldalt működtetnek az ifjúsági munkások érdekében. 45 kidolgozott téma,  vezetők számára (kérdésekkel, állításokkal, film és zenejavaslatokkal, igehelyekkel). “Az anyag nem csak a kidolgozott témavázlatokat tartalmazza, hanem az egész alkalom vezetéséhez tanácsot ad – a “jégtörő” játékoktól egészen a záró imáig“. Ezen kívül nyomtatható, egyből használható kis kártyák, imaformák és csoportdinamikai tippek színesítik a készülési lehetőségeinket. Jó szívvel ajánlom:

Ifjúságépítők

Csapatunk, önkénteseink és külsős ifimunkások közösen azért dolgozunk, hogy újabb ifióravázlatokat tudjunk számotokra elkészíteni. Vess egy pillantást saját vázlatainkra és tematikáinkra, amiket egy kategóriában külön kigyűjtöttünk.

Mindegyik szervezetnek fura rövidítése van, de az érdekesség kedvéért nem írom ki, hogy mit jelentenek, nem írok róluk bővebben, inkább várom a hozzászólásaitokat, hogy mire asszociálnátok ezekről az oldalakról..!? Áldott készülést!