Önkéntes-lehetőségek

Hogy hova? Gyűjtöttünk nektek olyan lehetőségeket, amik egy karnyújtásnyira vannak, de könnyen lehet, hogy sose hallottál róluk! Meg olyanokat is, amikről közvetlen ismeretségi körből hallottunk nagyon jókat.

Hogy minek? Jó célért és önként az ember sokkal többre képes, mint gondolná, és még az öröm, a megelégedettség is sokszor nagyobb utána, mint bármi más után! Az önkéntesség alázatra és önismeretre tanít: olyan új világba visz, ahol megtudjuk magunkról, hogy mire vagyunk képesek, és ezzel együtt azt is, hogy még mennyi mindent nem láttunk, nem ismerünk.

Sokszor éreztem, hogy valódi hálával és lelkesedéssel veszek részt a dolgok sűrűjében, ha olyan tevékenységet végzek, amit valóban kincsnek látok. Az apró dolgokra is jobban figyelek, és könnyűvé teszi az érzés, hogy nem vagyok pótolhatatlan. Mellesleg az értelmes időtöltés alatt eszembe sem jut, hogy a telefonomra nézzek…:)

Gyakran nem hivatalos, szerződéses formáról van szó, mégis sokszor elismerik egy apró gesztussal az önkéntes tevékenységet. A kötelező közösségi szolgálat sokszor vegyes élményeket ad, és talán pont kötelező volta miatt elveszhet a jó íze. Most szeretnénk olyan lehetőségekkel is megismertetni titeket, amikről személyes ajánlásokat hallottunk, hogy ezzel segítsünk választani a rengeteg lehetőségből.

1. Gyermekekkel való foglalkozás:

2. Mozgásukban korlátozottakkal, fizikai betegséggel küzdőkkel való foglalkozás:

  • Mozgássérült tábor: Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (Mevisz). Középiskolásoknak ajánlott táboroztatás, fő cél: jó társaságot biztosítunk egymásnak. (kötelező 50 órába beszámítható): http://www.mevisz.hu/gyik
  • Gyógyító Jószándék Alapítvány – ritka izombetegséggel élő gyerekek családjainak táboroztatása: https://duchenne.hu/
  • Magyar Kórházi Önkéntesek Alapítvány – kórházban fekvő krónikus betegekkel beszélgetés – 18 év felett: http://www.korhazionkentes.hu/

3. Természetben vagy állatok közt végzett feladatok:

4. Fizikai munka:

5. Speciális:

6. Külföld:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.