Játsszunk, de ne érjünk egymáshoz?!

Mit csináljunk, amikor legközelebb találkozunk? Összegyűjtöttünk olyan, eszközt alig igénylő játékokat, ahol egymás érintése nélkül játszhattok a csoporttal, kint és bent is.

Melyikek a mi kedvenceink? 😊

Szoboralakítás

Megérkeztető játék. Milyen volt a heted? Mindenki egyesével kitalálja, mit szeretne megjeleníteni a hetéből egy mozdulattal, arckifejezéssel, vagy egész testével (lehet érzés, szituáció, stb.), és aztán sorban egyenként szoborrá merevednek. A többiek találgatnak minden szobornál, hogy mi lehet az érzés vagy jelenet.

Mi a nevem?

Egy nagyon szórakoztató játék! Körben ülünk, mindenki titokban felír egy híres személyt, vagy ismert karaktert egy kis papírlapra (öntapadós postitre, vagy odakészítünk szigetelőszalagot), aztán megbeszélt rendben mindenkinek a papírlapja valaki más homlokára kerül. Senki sem tudja, a saját homlokán milyen név van, de mindenki látja a többiekét. Innentől körben haladunk, eldöntendő kérdéseket kell feltennünk, hogy kitaláljuk, kinek a nevét hordjuk. Ha a többiek igennel válaszolnak, újabb kérdést tehet fel az adott kérdező. Az első „nem” válasz után továbbadja a kérdezés jogát. Az győz, aki először kitalálja a saját nevét, de bátran játszhatjuk több helyezettig is.

Pókháló

Izgalmas, kihívásos játék! Spárgából nagy pókhálót kreálunk két fa vagy oszlop közé (ha nincs lehetőség, lehet két oszlopnyi székkel is játszani, csak figyelni kell a stabilitásra). A résztvevőknek az a feladata, hogy átjussanak a hálón, anélkül, hogy bárki is hozzáérne a kötélhez, vagy megszólalna, miközben mozgás van. Ha valaki hozzáér a hálóhoz, mindenkinek vissza kell mennie a kiinduló oldalra (annak is, aki már korábban átjutott), mivel felébred a pók és megeszi őket különben). Az elején meg egy idő után fel lehet ajánlani pár perc stratégiai tervezést, de fontos, hogy miközben valaki mászik, nem lehet beszélni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.