Éjszakai ötletek – Tippek a nyári táborhoz 2.

Miután leszáll az éj és sötét lesz, hirtelen minden sokkal izgalmasabb és mozgalmasabb az ifitábor területén. Nem tudom, nálatok ez hogy van, de a mi ifiseink esti terveinek repertoárjában az alváson kívül szinte minden szerepel. És ha már egyszer aludni nem akarnak, akkor miért ne csinálnánk közösen valami mókásat este is?

(hogy addig is rajtuk tarthassuk a szemünket😅)

ÉJSZAKAI TÚRA

Ha van a csapatodban valaki, vagy esetleg te magad gyakorlott túrázó vagy és jó a helyismereted, akkor elviheted az ifiseket éjszakai túrázni a hagyományos éjszakai túrás módon is, DE igazából nem kell ezt túlgondolni, ha ezek a feltételek nem adottak. Elég csupán egy éjszakai sétára menni, olyan helyre, ahol komfortosan és biztonságban érzed magad és őket is. A sétát megspékelheted egy-két jó szabadtéri játékkal, vagy bátorságpróbával (ebben az ifisek nagyon kreatívak tudnak lenni).

ÉJSZAKAI KINCSKERESÉS

Ha a sétánál/túránál kicsit extravagánsabb dologra vágytok és energiád is van több kreativitást beletenni egy ilyen programba, akkor a tábor témájához illeszkedve kidolgozhatsz egy állomásos csapatjátékot, vagy kincskeresést megfejtendő kódokkal, kvízekkel, ügyességi feladatokkal. Az ifiseket csapatokra osztva meg is lehet versenyeztetni és a végső állomáson közös hatalmas ünneplést lehet tartani.

ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS

Ha igazán hardcore vagy és vízparton tartjátok a tábort, akkor egy éjszakai fürdés jolly joker az ifisek között. (Ez az opció főleg a Balaton kivilágított partszakaszain lehetséges a mélyvíz határáig, mindig csekkold, hogy az adott helyen szabad-e ilyet vagy sem!) Érdemes több segítővel, felügyelővel csinálni ezt a programot és mindig ti kerítsétek le azt a területet, amin belül mozoghatnak a skacok.

Elengedhetetlen eszközök:
– fejlámpák
– telefonok
– sötétben fluoreszkáló karkötők
– ez a vízben kifejezetten hasznos
– lámpások, fáklyák

Ezt a három „éjszakai tippet” akár egy nagy esti eseménybe és össze lehet kapcsolni, de akkor tuti, hogy a másnap reggeli programnak lőttek. 🤣

Ti miket szoktatok csinálni esténként az ifitáborban?

Olvass tovább!

Miért ne olvasnád el a sorozat többi részét is?
Tippek a nyári táborhoz sorozatunk:

  1. Keretmese
  2. Éjszakai ötletek
  3. 3 dolog, amire figyelj
  4. Ajándék ötletek
  5. Visszatekintő-szélnek eresztő alkalom

5 gondolat “Éjszakai ötletek – Tippek a nyári táborhoz 2.” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.