4 hetes kihívás | Hitbeli elmélyülés

A koronavírus nagy kihívásává vált a távolság: távolság az iskolatársaktól, ifis társaktól, munkatársaktól, barátoktól. Ennek a távolságnak viszont nem kell nőnie Isten és közöttünk, ezért is hívunk ki minden ifis közösséget egy 4 hetes 12 elmélkedést és feladatot tartalmazó sorozatra!

Május 15-ig négy héten keresztül heti három kihívás kerül ki Instagram oldalunkra: hétfő, szerda és péntek reggel, kb 8-9 óra között. Ezek a posztok este 9-kor a facebook oldalunkon is megjelennek, de Instagramon könnyebb követni, visszakeresni. A kihívás sorozathoz bármikor csatlakozhatsz az ifiddel, sőt a kikerült kihívásokat más időközönként is ütemezheted az ifidnek (pl. naponta, vagy kétnaponta).

Reméljük, hogy a kihívások segítenek a hétköznapokat feldobni a négy fal között és ott is megtalálni a csendben Istent. Célunk az ifisek hitbeli elmélyülés mellett az, hogy a közösség közös élményeket szerezzen ebben a nehéz időszakban is, mely jó beszélgetési alapot teremt ifik lőtt, vagy után, egy élménybeszámoló keretében.

Miből áll egy kihívás?

Minden kihívás egy igeszakasz köré épül. Az igeszakaszt a kihívás részletes leírása követi, melyben kibontva találjátok meg a címben jelölt feladatot. Ezután egy imádság zárja az egészet, mely segíthet az ifiseknek Istenhez fordulni a feladat végén. Minden képen a bal felső sarokban található a kihívás száma, ami segíthet azonosítani azokat.

Hol találom meg a kihívásokat?

Példának lejjebb bemásoltuk az első kihívást. Minden továbbit az Instagram oldalunkon tudsz könnyen visszakeresni, illetve az újakat megtekinteni. Május 15-ig, minden hétfőn, szerdán és pénteken, reggel 8-9 között kerülnek ki az új kihívások.

Az első kihívás

1. Imádkozz az aktuális hírek alapján!

IGE

„Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet élhessünk teljes istenfélelemben és tisztességben.” Pál első levele Timóteusnak 2,1-2

KIHÍVÁS

Tudd meg, hogy mi történik ma a világon – kapcsold be a TV-t, vagy olvass utána a neten! Keress olyan eseteket, ahol szerinted Isten közbelépésére volna szükség, és imádkozz az emberekért, helyszínekért és esetekért, amelyekről olvastál!

IMÁDSÁG

Istenem, mutasd meg, hogy hogyan imádkozzak a világért, amely körülvesz engem!

Published by

ukdenjuel

Az Ifjúságépítők szervezetének grafikai megjelenéséért felelek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.