7 mókás tipp a változatos „karantén ifikhez”

Pár tippet szeretnénk elétek tárni, amivel egy kis változatosságot tudtok vinni a négy fal közé szorított ifikbe!

BEÖLTÖZÉS

Határozzatok meg egy témát, ami alapján beöltözik az ifi és mindenki a „jelmezében” vegyen részt a videóhívásban. Ez lehet: – csoportos, tehát az egész ifi közös tematika alapján öltözik be: bibliai történetek (Noé és az állatok, Jézus és tanítványai, próféták és királyok stb.) filmek, sorozatok szereplői (Narnia, Keresztapa, Star Wars, Marvel karakterek stb.)- egyéni, ebben az esetben játszhattok olyat, hogy ki kell találni ki-ki kicsoda (híres emberek, énekesek, történelmi személyek stb.)

KIHÍVÁSOK

Lehetnek napi vagy heti challengek. – edzéssel kapcsolatos (vegyék videóra hogy hány percig tudnak plankelni)- olvasás (olvassatok közösen egy könyvet) – készítsenek vicces képregényt a mindennapjaikról – csináljátok közösen az Ifjúságépítők kihívásait, ami a héten indult és az Instán és itt Facebbokon is megtaláljátok.

KÉZMŰVESKEDÉS

Alkossatok közösen – origami, rajz, festés stb., majd rendezzetek virtuális kiállítást és tekintsétek meg egymás alkotásait.

FOTÓCHALLENGE

Készítsetek képeket hétközben, ami alapján az ifin elmondjátok, hogy mi történt veletek a héten, vagy jelenítsenek meg egy filmrészletet, művészeti alkotást és fotózzátok le, majd az ifin mutassátok be egymásnak. Köszönjük az alapötleteket a Youth for Christ ifjúsági szervezetnek. Írjátok meg kommentben a sajátjaitokat!

JÁTÉKOK

Lehet, hogy régebben az offline ifiken sokat játszottatok és talán ezek az élmények most jobban elmaradnak, de nem muszáj így lennie! Játszatok! – Discord alkalmazás játékai- Tabu- csináld úgy a hogy vagy kört (vagy bármilyen beszélgetést), hogy bizonyos szavakat nem szabad használni- izégyűjtés- írj egy tárgyakat tartalmazó listát! Legyenek a listán általánosabb, a lakásban könnyen megtalálható tárgyak: wc papír guriga, egy pohár víz, különböző fűszerek stb, de legyenek benne extrémebb dolgok is: egy rajz egy kecskéről, egy koszos zokni, az útleveled stb. (minél viccesebb, annál jobb) – aki a leghamarabb felmutatja a videóhívásban az adott tárgyat, az nyer.

KVÍZ

Készíts kvízeket: gyülekezetről, bibliáról, egymásról (mennyire ismerik egymást, vagy téged stb.) Használhatod a Kahoot alkalmazást, vagy egyszerű screenshare-el a kérdéseket kivetítheted nekik.

ZENELISTA

Csináljátok meg az ifi egyedi playlistjét a tagok kedvenc dalaiból összeállítva! Hétközben hallgatva gondolhattok egymásra, megismerhetitek egymás zenei ízlését és még új dalokat is találhattok.

Published by

ukdenjuel

Az Ifjúságépítők szervezetének grafikai megjelenéséért felelek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.