7 mókás tipp a változatos „karantén ifikhez”

Pár tippet szeretnénk elétek tárni, amivel egy kis változatosságot tudtok vinni a négy fal közé szorított ifikbe!

BEÖLTÖZÉS

Határozzatok meg egy témát, ami alapján beöltözik az ifi és mindenki a „jelmezében” vegyen részt a videóhívásban. Ez lehet: – csoportos, tehát az egész ifi közös tematika alapján öltözik be: bibliai történetek (Noé és az állatok, Jézus és tanítványai, próféták és királyok stb.) filmek, sorozatok szereplői (Narnia, Keresztapa, Star Wars, Marvel karakterek stb.)- egyéni, ebben az esetben játszhattok olyat, hogy ki kell találni ki-ki kicsoda (híres emberek, énekesek, történelmi személyek stb.)

KIHÍVÁSOK

Lehetnek napi vagy heti challengek. – edzéssel kapcsolatos (vegyék videóra hogy hány percig tudnak plankelni)- olvasás (olvassatok közösen egy könyvet) – készítsenek vicces képregényt a mindennapjaikról – csináljátok közösen az Ifjúságépítők kihívásait, ami a héten indult és az Instán és itt Facebbokon is megtaláljátok.

KÉZMŰVESKEDÉS

Alkossatok közösen – origami, rajz, festés stb., majd rendezzetek virtuális kiállítást és tekintsétek meg egymás alkotásait.

FOTÓCHALLENGE

Készítsetek képeket hétközben, ami alapján az ifin elmondjátok, hogy mi történt veletek a héten, vagy jelenítsenek meg egy filmrészletet, művészeti alkotást és fotózzátok le, majd az ifin mutassátok be egymásnak. Köszönjük az alapötleteket a Youth for Christ ifjúsági szervezetnek. Írjátok meg kommentben a sajátjaitokat!

JÁTÉKOK

Lehet, hogy régebben az offline ifiken sokat játszottatok és talán ezek az élmények most jobban elmaradnak, de nem muszáj így lennie! Játszatok! – Discord alkalmazás játékai- Tabu- csináld úgy a hogy vagy kört (vagy bármilyen beszélgetést), hogy bizonyos szavakat nem szabad használni- izégyűjtés- írj egy tárgyakat tartalmazó listát! Legyenek a listán általánosabb, a lakásban könnyen megtalálható tárgyak: wc papír guriga, egy pohár víz, különböző fűszerek stb, de legyenek benne extrémebb dolgok is: egy rajz egy kecskéről, egy koszos zokni, az útleveled stb. (minél viccesebb, annál jobb) – aki a leghamarabb felmutatja a videóhívásban az adott tárgyat, az nyer.

KVÍZ

Készíts kvízeket: gyülekezetről, bibliáról, egymásról (mennyire ismerik egymást, vagy téged stb.) Használhatod a Kahoot alkalmazást, vagy egyszerű screenshare-el a kérdéseket kivetítheted nekik.

ZENELISTA

Csináljátok meg az ifi egyedi playlistjét a tagok kedvenc dalaiból összeállítva! Hétközben hallgatva gondolhattok egymásra, megismerhetitek egymás zenei ízlését és még új dalokat is találhattok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.