IFI szálláshelyek

Az alábbiakban egy lista található, amit IFI vezetők / lelkészek tapasztalatai alapján gyűjtöttem össze. Némelyikhez rövid referencia, link vagy elérhetőség is csatolva van. A beszámolók email jellegű rövid szöveggel vannak ellátva, ne keressük benne a hivatalos, részletes leíró jelleget.

TÉRKÉPEK

 1. Dunamelléki Ifjúsági szálláshelyeket gyűjtő térkép
 2. Dunántúli szálláshelyek gyűjtő oldala 
 3. Ifjúsági táborhelyeket üzemeltetők honlapja

KATALÓGUS
Már több éve olyan listákat is megnézek, melyeket postán lehet ingyenesen rendelni és utazási ügynökségek szerkesztik. Most egy olyan katalógust osztok meg, melyből már többször választottunk magunknak szálláshelyet és amely ifjúsági szállásokat gyűjt egybe az ország különböző területeiről.  Íme a Polyver katalógusa

Ha te is voltál egy szuper helyen és jó szívvel ajánlod, akkor kérlek támogasd azzal az ifjúsági munka ügyét, hogy megosztod a tapasztalataidat és a többiek javára bocsátod ezen link segítségével! (kattints)

BEVÁLT SZÁLLÁSOK LISTÁJA
Ahol volt rá lehetőség ott link is van csatolva, illetve idézőjellel jelölve a rövid referenciák, tapasztalatok. Sok esetben email cím, telefonszám is rendelkezésre áll, ezt személyes megkeresésre szívesen megosztjuk.

Hajós – ideális szállás kreatív ifimunkásoknak

„Nem nagyon van programlehetőség” (persze Neked ez nem akadály, hiszen a tarsolyod tele van játékötletekkel), „viszont van egy udvar, ott lehet játszani, a sulinak egy menő, szinte vadi új műfüves pályája”. Van a közelben egy tájház – elsőre talán nem tűnik a legideálisabb ifis programnak, de Te biztosan ebből is ki tudsz hozni valami izgalmasat. A személyzet nagyon kedves és segítőkész, maga a szálláshely pedig felújított, kényelmes, így tudtok az igazán lényeges dolgokra figyelni. A megközelítése tömegközlekedéssel kicsit nehézkes, de annál nagyobb öröm megérkezni. A legközelebbi strandot Kiskőrösön találjátok, egy óra alatt ott is vagytok tömegközlekedéssel.

Diósjenő – a diótól a szilváig

Egy kérdőív-válaszadó a diósjenői Refisz-ház alábbi előnyeit emelte ki: „csendes környék, rengeteg labdasport lehetőség, finom, friss, érett szilvák, projektor.” Kell ennél több? Ha igen, akkor álljon még itt néhány pozitívum: a hely, azon belül a konyha is nagyon jól felszerelt. Nagy lábas ugyan nem volt, de egy segítőkész gondnok igen, aki kölcsönadta a saját lábasait. „A tisztaság függ az előző csapattól, illetve tőletek” – örök alapszabály: úgy hagyd, ahogy Te is találni szeretnéd.

Inárcs – KEM_P mint kemping

A Kelet-Európa Misszió_Pihenőpark (= KEM_P) szálláshelyéről egy visszatérő csoport egyik tagja írt véleményt, ami már önmagában is referenciaértékű. „Érdemes (kell!) készülni egy konyhaszolgálatos csapattal, mivel központi étkezés nincsen (ellenben jól fel van szerelve a konyha). Ebbe be lehet vonni a táborozókat is (pl. mosogatás-terítés), ami jó közösségi és szolgálati élmény. 🙂 Olcsón szervezhető itt meg egy kényelmében is kifogástalan tábor.” Alvásra nemcsak kényelmes ágyak állnak rendelkezésre, hanem sátrazásra is van lehetőség. A zuhanyzók tiszták, „ágyneműhuzat és törölköző biztosított”. A különféle terek többféle elfoglaltságot tesznek lehetővé: kiscsoportos beszélgetéseket sok helyszínen, „az előadótér is szuper, könnyen átrendezhető, illetve biliárd- és pingpongasztal is található benne, plusz egy chill-sarok is kanapékkal és fotelekkel”. Bevásárolni a szomszéd településen lehet, Tesco-ban és egyéb üzletekben. Mivel a meleg vizet napelem biztosítja, így a napsütés nemcsak a tervezett program szempontjából imatéma.

Balatonfűzfő – házirend a lelke mindennek

Azért, hogy mindenki jól érezze magát az ificsoport ott-tartózkodása alatt, a szállásadó az érkezést követően ismerteti a házirendet, amit a honlapon is megtaláltok. „Helyben a házirend értelmében nem lehet önmagunkra főzni (ez először megijesztett minket, de nem kell komolyan venni, és amúgy minden adott” hozzá. De azért hozzáteszi a válaszadó: „nincs helyben étkeztetés, de a közelben és a strandon is van menü”. A vízpart 50 méterre van, de a strandhoz is csak negyed órát kell gyalogolni. „Két szálláslehetőség van egyszerre, erre figyelni kell, hogy melyiket kéritek”: a főépület fűthető, a faházak nyári szállásként funkcionálnak. A konyha szépen felújított és jól felszerelt, rengeteg vizesblokk áll rendelkezésre. A szálláshely a zárt templomkertben található, a templom is használható (nyilván a rendeltetésének megfelelően).

Mátraalmás – egy falat nosztalgia

Párás tekintettel emlékszel vissza a régi retró nyaralókra, kempingekre? Itt az ideje, hogy az ifiseidnek is átadd ezt az életérzést! Remek lehetőség erre a Hóvirág Pihenőház. A hely az „alapszükségleteknek megfelel”, a csendes, gyönyörű környezet, a természet közelsége, a többféle remek túralehetőség ráadás. Érdemes az érkezés után rászámolni egy takarításnyi időt, mivel nem sokan használják ezt a pihenőházat. (Bár lehet, hogy ennek a cikknek köszönhetően ez változni fog.) „Étkezés nincs, magunknak főztünk (27 fő). Ebédet (leves-második) lehet rendelni a közelből, állítólag nem drága.” Wifi nincs, de a 4G-s mobilnet némileg kárpótol.

Balatonőszöd – otthon a templomkertben

Ismét egy klassz szálláshely egy zárt templomkertben. Az alapfelszereltséghez hozzátartozik, hogy a konyha ugyan kicsit szűkös, de van mikró, a szobákhoz pedig külön fürdőszoba tartozik. Saját étkezés hideg reggelivel és vacsorával oldható meg, étterem pedig fél órányira található. „A Balaton-part 20-25 perc sétányira van, amit éppen felújítottak. Van röpipálya, mosdó, büfé, minden, ami kell”. A szúnyoghálók kissé gyengélkednek, de elképzelhető, hogy a következő szezonig megjavítják őket.

Bodrog – rendhagyó helyszín

Eleged van a fa- és kőházakból? Vonz a félnomád életmód (legalább pár napig), és nem rettensz vissza némi testmozgástól sem? Ha mindez nemcsak Rád igaz, hanem az ifidre is, akkor Titeket is vár a Bodrog-ártér! Álljon itt egy szép, kerek jellemzés: „a Bodrogon kenuztunk végig, kibővítve az elején a Latorca felvidéki szakaszával. Bodrogolasziban aludtunk első este, ami kiváló kempingezős hely szép új vizesblokkal, bográcsozó/grillező hellyel, fedett étkezőhelyiséggel. Innen a kenukölcsönző vitt fel minket autóval a Latorca elejéhez. Második este a felvidéki Zemplén mellett vadkempingeztünk: meglehetősen nomád vadkemping, bár kenutúrához okés, a környéken nincs is ideálisabb zöld mező. Második nap visszaértünk Bodrogolasziba. Harmadik este Szegibe értünk, az ottani vízisporttelepnél kötöttünk ki. Korrekt kempingezős placc, elintézhető a vizesblokkhasználat. Az utolsó nap délelőttjén pedig Tokajba érkeztünk (volna, ha az eső nem mossa el a terveinket).”

Dömös – víz mellé ültetett missziói központ

A Biblia Centrum háza gyönyörű, Duna-parti környezetben, teljes ellátással várja vendégeit. Főként 3-4 fős szobáik vannak, és alapvetően 20-60 fős csoportokat fogadnak, de 70 fő fölött szivacsokon is lehet aludni a termekben. (Tegye fel a kezét, akinek ekkora vagy ennél nagyobb ifije van! Csak mert sátrazni is lehet ám…) A szállásadók „kedvesek, együttműködőek, fiatalosak”. „Felújított épületek, nagy terület, sok lehetőség” várja mindazokat, akik itt töltenék a csendeshetüket. Nyáron telt ház szokott lenni – ez csak akkor jelent rosszat, ha későn igényelnél szállást, alapvetően elég erős pozitív visszajelzés.

Péliszentföldkereszt
Katolikus (Szalézi) rendház –  “sok hely van nem olyan drága, de kicsit messzebb van”.

Gárdony
A velencei tó partján felújított, 40-50 fős csoportok fogadására képes szálláshely

Leányfalu
“A Szent Gellért katolikus lelkigyakorlatos hely nagyon jó”  http://szentgellerthaz.katolikus.hu/

Vácduka
Katolikus rendház található a településen, melyet több vezető is előszeretettel választ a hétvégék helyszínéül.

Szokolya
Bő a választék, református, baptista, de katolikus szálláshely is rendelkezésre áll, ha túl nagy lenne az érdeklődés.
www. refszokolya.hu

Pilismarót
Kifejezetten olcsó szálláshely a Dunakanyarhoz közel, maximum 18 fő befogadására képes kisebb családi ház. A budapesti ref. teológia fenntartásában áll a konferencia központ. 

Egerszalók
“Sátorozós, az ottani iskola telkén és épületében. Nem kifejezetten táborozós helyszín, de annál izgibb” #nomád helyeket kedvelőknek…..

Vál
“Mi 7végét tartottunk Válon és Vácdukán. Mindkettő nagyon-nagyon király hely. Válon sokat voltunk, nagyon igényes, nagy közösségi tér, profi konyha, közel 40 fős szálláslehetőség, a természet közepe, egy igazi major.”

Telkibánya, 2. számú ifjúsági tábor.
“Korrekt ár, tiszta szobák, volt közösségi hely is, a környéken nagyon sok a látnivaló. Ajánlom mindenképpen.”

Bakonybánk
A szerzetesek üdülője. Az príma!”

Hajós
Az egyik legnagyobb pincefalu mellett található új zarándokhely gyönyörű település közepén található, igen jó étkezési lehetőségekkel és programajánlatokkal.

Felvidék
“Ha kell 100 fős hely, akkor ezt ajánlom, tudnak magyarul, kedvesen fogadnak”

Kisoroszi
“Aztán van még egy jó kis hely, ez tök jó szerintem”

Gárdony:
Az ifink még Gárdonyba szokott menni, ami szintén jó. Az ottani ref. gyülinek is szép, felújított szállása van. Asszem, ott is tudtak főzni ránk. Közel a Velencei-tó, kb 30-40 férőhely.

Karádi Ifjúsági szálláshely
“A konfi táborunk itt volt most. Nagyon jófej a vezetője, a József utcai bapti gyüli ifivezetője. Tök nyugodt csendes hely, ilyen elvonulós. Nincs fűtés benne, de cserébe 1200 Ft/éj :D”

Erdély – Nagyteremi
“Tök jó, ha a világtól elzárva (nincs WIFI) szép környezetben szeretnétek lenni, ez egy felújított parókia igazából, de most újítják (mi voltunk az első vendégeik) A víz kútból jön szivattyúval, szóval érdemes palackozott vizet vinni. Viszont szépen fel van újítva…”

Diósjenő – Refisz ház
“Szerintem baromi jó (megint csak elzárva a világtól). hivatalosan 19 fő jöhet. Annyi, hogy itt még nem tökéletes a fűtés, szóval alapvetően a melegebb hónapokban ajánljuk.”

Dömsöd
“Évfolyamhétvégén voltunk itt. Egy udvarban van a parókiával, de ezt a lelkészék is tudják, és fel vannak készülve rá. Előnye, hogy közel van a Duna, így csobbanni is lehet. Esetleg ha aug. 20- körül jártok erre át lehet ruccanni Ráckevére (aug. 19 – lampionos csónakfelvonulás; 20-án Summerfest gála est és tűzijáték).”

Verőce
“Egész jó a szállás, viszont a Dunakanyar nagyon szép, Zebegény nincs messze, ahol sok mindent meg lehet nézni, plusz kiránduló helyek is vannak. Márkus Gábor a lelkész, és kiépítettek egy szállásrészt. Tudnak ránk főzni. Szépeket lehet kirándulni. Ha elkérjük, odaadják a tornacsarnokot. Szuper hely, mi többször voltunk ott, akár 30 fő is elfér”

Budapest környéki cserkészpark: http://scoutpark.hu/

Balatonszárszó
Az SDG konferenciatelepe 🙂 Akár 300-400 főig.  

Emmaus Ház Kecskemét
“Kb. 100 fő fér el kényelmesen, de azok jól. A ház kinn van a természetben, alig van térerő, ideális elcsendesedős hely. Hatalmas kert van, lehet focizni, sportolni, stb.”

Hejce (Zemplén)
“A Victor család főhadiszállása. Gyönyörű hegyek, romantikus várak. A közlekedés nem túl jó, autót mindenképp érdemes vinni. Bolt kicsit messzebb van, de házhoz hozták az ebédet, ami olcsó, de korrekt. 32-en épp elfértünk, a mosdók kicsit lepukkantak.”

Tagyospuszta (Tatához közel)
“Itt régen táboroztak budahegyvidékiek gyerekekkel és fiatalokkal. Mi évfolyamtalálkozón voltunk itt, mert Móniék a helyi lelkészek. Csendes, nyugodt környezet, nagy füves résszel és árnyékos fákkal. Tágas étkező, tábori ágyas szobák. Tömegközlekedéssel ez is körülményes, de biciklivel kiváló.”

Balatonkerülő szálláshelyek

 • Kőröshegy
  Gyönyörű helyen, hangulatos kerttel egy korrekt ifitáboros hely. Kicsit kitérő a Balatontól.
 • Balatonfenyvesi imaház
  Ez mondjuk nem hivatalos szálláshely, de megpróbálni meglehet. Nagyon fapados volt, de egy éjszakára óriási buli.
 • Balatonfüredi református iskola
  A tornateremben kaptunk szállást, de este gyakorlatilag az egész udvar a miénk volt. Egy éjszakára ez is buli.

További ötletek, minden részlet nélkül

Mátraháza,

Galyatető

Piliscsaba – van református és evangélikus fenntartású szálláshely is.

Parádfürdő

Ha te is voltál egy szuper helyen és jó szívvel ajánlod, akkor kérlek támogasd azzal az ifjúsági munka ügyét, hogy megosztod a tapasztalataidat és a többiek javára bocsátod ezen link segítségével! (kattints)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.