Hogyan gyűjtsük újra össze a fiatalokat?

Van ahol megerősödtek és megújultak a közösségek az elmúlt másfél évben, van ahol pedig szétszéledtek és nehéz újra összekovácsolni a közösséget. Azoknak segítség ez a poszt, akik össze szeretnék gyűjteni a fiatalokat a járvány okozta megtépázottság után.

Külön feladat most az ifisek meghívása, bátorítása, mert nem alapértelmezett, hogy újra eljönnek. Lesz, aki igen, lesz aki nem, lesz aki online volt aktív, de offline nem… stb.

A mostani időszakban annak van ideje, hogy személyenként, kisebb egységekben tekintsünk a fiataljainkra és külön-külön szólítsuk meg őket. Az alábbi táblázatban láttok egy összesítést, hogy milyen csoportokat érdemes megkülönböztetni a mostani vissza rendeződés idején.

Mindegyik csoportot másként lehet elhívni, megszólítani, pásztorolni. Itt az idő, hogy kigondoljunk különböző megszólítási módokat a különböző csoportoknak. Már koronavírus előtt is tapasztaltuk, hogy többen vannak egy online (chat) csoportban közösségünk fiataljai, mint ahányan hetente eljönnek. Eddig is tapasztaltuk, hogy attól, hogy valaki online követi a chat üzeneteket, vagy bejegyzéseket még nem jött el offline. Nehéz volt eddig is invitálni őket, most ez külön kihívás. Az újra indulás, egy lehetőség is egyben, sok áldást és erőt nektek ehhez!

Ha segítséget szeretnél kérni, vagy beszélgetésre vágysz, akkor keresd az Ifi Ambulanciát!

Ha pedig bővebben is érdekel a téma, akkor ezt az előadást ajánljuk neked: