Kamaszkori szerhasználat és prevenció

“A valódi megelőzés ott kezdődik, hogy a gyerek tud nemet mondani, felelősséget érez a saját testi és lelki jóllétéért.”

Fontos beszélni a fiatalok szerhasználatáról, hisz ifivezetőként és szülőként is szembesülhetünk a problémával. Napjainkban az alkohol, a nikotin, a fű és a különféle nyugtatók a legnépszerűbb drogok a kamaszok körében, ezeket követik a party drogok.
Összegyűjtöttünk nektek egy hasznos csomagot a témában. A cikkben és a videókban gyakorlati segítséget kaphattok, hogy hogyan lehet hatékonyan kommunikálni a fiatalokkal a szenvedélybetegségekről és a szerhasználat veszélyeiről, valamint választ kaphattok olyan kérdésekre, hogy mikortól beszélhetünk függőségről, mik azok az új pszichokatív szerek és mik a szerhasználat kockázatai.

A mi aranyszabályunk a témában, ha ifiről van szó (de családban is):
Mindig jobban megérje elmondani, mint elhallgatni.
Ami annyit jelent, hogy az őszinteséget soha nem büntetjük. Megpróbálunk egy olyan légkört és bizalmon alapuló kapcsolatot kialakítani, hogy a fiatalok merjenek tabuk nélkül beszélni, akár a droghasználatról, vagy bármilyen önsorsrontó tevékenységről.

Ha van konkrét esetetek, kérdésetek, elakadásotok a témában, bátran keressetek minket, akár az Ifi Ambulancián keresztül, akár személyesen.

https://wmn.hu/wmn-life/49469-hogyan-beszeljek-a-gyerekemmel-a-drogokrol-es-a-fuggosegrol—4-gyakorlati-tanacs-a-szakembertol

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.